https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Jeeves zet medewerkers in om te helpen in ziekenhuizen

Op woensdag 30 december deed Diederik Gommers op BNR Nieuwsradio de volgende oproep: “Kom alsjeblieft helpen in de ziekenhuizen als je ook maar enige ervaring in de zorg hebt”. Een paar uur later maakte Floris Vervat, directeur van Jeeves en Senior Service, op BNR bekend dat hij zijn medewerkers heeft opgeroepen om mee te helpen. Inmiddels hebben zich tientallen medewerkers gemeld en doen de eerste ziekenhuizen hier beroep op.

De oproep van Diederik Gommers is een laatste wanhoopsdaad om een ‘code zwart’ scenario in januari te voorkomen. In zo’n scenario hebben ziekenhuizen handen tekort om acute, levensreddende zorg te leveren. Artsen zullen moeten kiezen welke patiënten behandeld moeten worden. “Het is een scenario wat lijkt op een oorlogssituatie”, benadrukt Wanda de Kanter, longarts.

De meest recente onzekerheid komt van de diverse mutaties die ook in ons land opduiken, zoals de Britse variant. Dit geeft nog maar eens aan dat we nu even heel kort adem kunnen halen voordat, ondanks de lockdown, de druk weer zal toenemen in de ziekenhuizen.

Extra handen staan klaar voor ziekenhuizen

Er zijn meer handen aan het bed nodig. Daarom zet Jeeves en Senior Service haar medewerkers tegen kostprijs in om te helpen in ziekenhuizen. Iedereen met enige ervaring in de zorg wordt opgeroepen om zich aan te melden voor de actie. Samen met Judith Steegmans (HR adviseur Erasmus MC) is er bepaald met welke kwalificaties men kan helpen. Er wordt onder andere gezocht naar medewerkers met ervaring in de IC, verpleegkundige handelingen, en ziekenverzorgers. Ook is er vraag naar ondersteuners zonder zorgervaring die enkel de aandacht geven die een verpleegkundige nu niet kan geven. “Ik ben onder de indruk van mijn medewerkers. Natuurlijk zijn zij gewend om voor een ziekenhuis te mogen werken, maar door je nu zonder blikken of blozen op te geven om mee te draaien op een plek waar deze crisis het sterkst merkbaar is, zegt wat over de wil om het tij te keren”, betuigt Floris Vervat.

gastvrouw ziekenhuis
Gastvrijheidsmedewerkers worden ingezet om te helpen in ziekenhuizen

Zet nu extra hulp in

Ziekenhuizen kunnen vanaf nu beroep doen op onze medewerkers. Aanmelden is heel simpel:

  1. Ga naar de aanmeld pagina;
  2. Bekijk het actuele aanbod van werknemers in uw regio;
  3. Vul het formulier in;
  4. Onze ambassadeur Patient Journeys zal contact met u opnemen;
  5. Medewerkers worden ingelicht en ingezet.

AANVRAAG INDIENEN

 

Meer initiatieven nodig van bedrijven

“Het bedrijfsleven kan een onderdeel van de oplossing zijn”, zegt Floris Vervat. Je zou denken dat iedereen zich al aangemeld heeft via diverse initiatieven, maar als een werkgever hier aandacht aan geeft zie je toch weer mensen binnenkomen die er niet eerder bij stil stonden hoe belangrijk ze nu kunnen zijn.” Het initiatief van Jeeves werd al door diverse media opgepakt (AD, Parool, Hart van Nederland, Goedemorgen Nederland) en de hoop is dat vele bedrijven zullen volgen. “Dat is in deze crisis natuurlijk een hele eervolle opdracht die je als bedrijf krijgt.”

Wij staan u graag telefonisch en per e-mail te woord. Gebruik onderstaande knop om contact met ons op te nemen.

NEEM CONTACT OP

Meer berichten

Dien nu een aanvraag in voor extra handen in uw ziekenhuis
AANVRAAG INDIENEN