https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Jeeves breidt dienstverlening uit naar de langdurige zorg

Jeeves breidt haar gastvrijheidsdiensten uit naar de langdurige zorg. Een pilot bij zorgorganisatie Laurens met gastheren en gastvrouwen is inmiddels succesvol afgerond en tegelijkertijd aanleiding om de dienstverlening verder te ontwikkelen. Floris Vervat, directeur van Jeeves: “Wij verzorgen een gastvrije entree en extra aandacht, zodat de verpleging zich kan focussen op de kerntaken.”

De langdurige zorg heeft behoefte aan ondersteunende gastvrijheidsdienstverlening, vertelt Vervat. “De zorg in zijn geheel kampt met personeelstekort. En als ziekenhuizen op slot gaan, loopt de druk in de langdurige zorg nog meer op. Triage bij de entree, zorgbuddy´s en 1,5 meter coaches brengen al rust en veiligheid in ziekenhuizen. Onze gastheren en -vrouwen kunnen deze werkzaamheden ook voor de langdurige zorg verrichten. Dat kunnen dezelfde taken zijn, maar ook receptiezaken verwerken, maaltijden rondbrengen en serveren of meedraaien in nachtdiensten.”

Ontdek Jeeves

Op deze manier hebben zorgprofessionals in de langdurige zorg meer tijd om zich te focussen op hun kerntaken. “Tegelijkertijd leveren de gastvrijheidsdiensten van Jeeves een belangrijke bijdrage aan het welzijn van bewoners”, voegt Vervat toe. “Dit onderwerp wordt steeds belangrijker in de langdurige zorg.”

Pilot met gastheren en gastvrouwen

Jeeves voerde afgelopen maanden een pilot uit bij Stichting Laurens in Rotterdam. De gastheren en gastvrouwen van Jeeves ondersteunden hier vaste medewerkers bij onder meer de maaltijdvoorziening voor bewoners op drie van de 29 locaties. Deze gastheren en gastvrouwen serveerden maaltijden uit in het restaurant, de woongroepen en de zorgwoningen. Ook verwelkomden de Jeeves-medewerkers bezoekers en bewoners en namen zij plaats achter de receptie.

‘Jeeves is gericht op gastvrijheid en levert daarom meer dan bijvoorbeeld uitzendbureaus’

“Tijdens de drie coronagolven kregen we gaten in het rooster bij de functie gastheer/gastvrouw”, vertelt Leonie de Vos, teammanager Services bij Laurens. “Onze eigen medewerkers vielen door ziekte uit en onze vaste uitzendbureaus leverden minder betrouwbare medewerkers. We kregen daardoor het rooster niet gevuld. Dit was de aanleiding om Jeeves te vragen ook gastheren/gastvrouwen te leveren, en dat kon.”

‘Niet alleen productie, maar ook een glimlach’

Gedurende twee maanden vulde Jeeves de gaten in het rooster op en soms kwamen er extra diensten bij. De Vos: “Jeeves is gericht op gastvrijheid en levert daarom meer dan bijvoorbeeld uitzendbureaus. Het is niet alleen productie, maar ook een glimlach.” De Vos is voornamelijk tevreden over de selectie van medewerkers. “Zij zijn heel professioneel, warm en initiatiefrijk. Ook worden ze goed geïnformeerd voordat zij aan het werk gaan.”

Jeeves is een betrouwbare en professionele partner voor ons geweest, besluit De Vos. “Ik heb er vertrouwen in dat zij een belangrijke rol kunnen spelen bij nieuwe dienstverleningsconcepten in de ouderenzorg.”

Heeft u interesse in de dienstverlening van Jeeves voor de langdurige zorg?

Neem contact op

Meer berichten

Verbeter de gastvrijheid van uw organisatie. Neem nu contact met ons op!
Contact