https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Gastvrouw Jannie: ‘Ik weet hoe spannend een ziekenhuisbezoek is’

Mensen vormen Jeeves. Gastvrije, dienstbare mensen die de wereld net een beetje mooier maken. Zoals Jannie, gastvrouw bij ziekenhuis Tjongerschans. “Soms zijn mensen zo blij als je een praatje met ze maakt of even meeloopt.”

Jannie is namens Jeeves gastvrouw bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. “Op het voorterrein staan we bij de parkeerplaats voor mensen met een invalidenkaart of die slecht ter been zijn. Deze mensen waarderen het enorm dat we er staan en een helpende hand bieden.” Met deze dienstverlening maken Jannie en haar collega’s van Jeeves écht verschil, vindt ze. “We horen vaak dat het vroeger een chaos was bij het voorterrein. Iedereen dacht voor de ingang te kunnen parkeren, waardoor er geen plek was voor mensen die het nodig hadden. Er zijn bijvoorbeeld genoeg mensen die met een taxi uit het verpleeghuis komen en niemand bij zich hebben. Die vinden onze dienstverlening al helemaal fantastisch.”

Uit eigen ervaring

Het werk als gastvrouw bij Tjongerschans doet Jannie veel, vertelt ze eerlijk. “Jaren geleden moest ik gedurende een aantal weken zelf herhaaldelijk naar het ziekenhuis. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe spannend een ziekenhuisbezoek kan zijn. Dat mensen enorm zenuwachtig zijn voor een uitslag. Soms zijn mensen zo blij als je een praatje met ze maakt of even meeloopt. Laatst vroeg een patiënt me om even mee te lopen naar de winkel. Mocht ik daar een bloemetje uitzoeken.”

>>> Maak een perfecte eerste indruk met gastvrouwen en gastheren voor het ziekenhuis

Er zijn onvermijdelijk ook wel eens mensen die zich minder dankbaar gedragen. Jannie: “Die zetten hun auto neer waar dat niet mag of geven een grote mond. Dat is soms even lastig, maar lossen we over het algemeen wel op. Als het gedrag echt niet kan, halen we de beveiliging erbij.”

Handhavende rol

Behalve het bieden van een helpende hand, hebben de gastvrouwen en gastheer van Jeeves ook een handhavende rol bij Tjongerschans. “We houden het parkeergedrag in de gaten en spreken mensen aan op het rookbeleid van het ziekenhuis als ze roken waar dat niet mag”, legt Jannie uit. “Daar is niet iedereen blij mee, maar door op een vriendelijke manier te communiceren gaan mensen meestal wel overstag.”

Jannie haalt naar eigen zeggen niet alleen voldoening uit de contacten met patiënten en bezoekers, maar ook uit de samenwerking met haar collega’s van Jeeves. “Iedereen heeft plezier in het werk en we kunnen heel goed met elkaar opschieten. Datzelfde geldt voor de receptiemedewerkers en vrijwilligers achter de hoofdingang. Ik ben altijd weer blij als ik aan het werk kan.”

Onze mensen maken Jeeves. Lees meer over ons of bekijk onze vacatures

Neem contact op

Lees ook:

Hoe kunt uw ziekenhuis gastvrijheid behouden in de 1,5 meter maatschappij?

Meer berichten

Ik wil meer weten van de gastvrouwen
Contact