https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Mortuarium rechtsaf

Mijn aankomst bij het ziekenhuis had ik me anders voorgesteld. De meeste mensen gaan toch naar het ziekenhuis in de veronderstelling dat ze niet gelijk in het mortuarium eindigen. Terwijl ik doorrijd naar de parkeerplaats, dwalen mijn gedachten af naar schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse. Wat zou zij van dit bord vinden? Haar fascinatie voor verkeersborden is groot. Dankzij haar kan ik niet meer zonder te glimlachen naar het “stoplichtmannetje” kijken. Het schattige mannetje met zijn taps toelopend broekje, oversized blazer en kleine voetjes. Ook andere borden zijn dankzij haar tegenwoordig een bron van vermaak voor mij. Nou is dit bord met alleen “mortuarium” en dan een pijl naar rechts erop, natuurlijk niet echt een bron van inspiratie te noemen. De plek waar het staat des te meer. Want waarom is dit het eerste wat ik zie als ik naar de entree van het ziekenhuis rij?

Zoals Paulien haar fascinatie heeft voor verkeersborden, zo heeft ondergetekende die voor de entreegebieden van zorginstellingen. Ik kom er graag en vaak. Voor mijn werk. Dat dan weer wel. Jeeves levert diensten rondom patient journeys van eigen voordeur tot in het ziekenhuis. Zodoende werken wij veel voor de entrees van ziekenhuizen met ieder zijn eigen stijl en charme.

De meeste entreegbieden weten mij te verwonderen. Zowel positief als negatief. Zo zie ik met grote regelmaat het “lange stoep fenomeen” voorbij komen. Ziekenhuizen met stoepen voor hun ingang van 50 meter lengte of zelfs meer. Zo’n stoep is natuurlijk heel handig want je hebt geen verkeer rechtstreeks voor je ingang en je hebt ruimte voor bloembakken, kunstwerken, bankjes en zelfs vijvers. Maar als het regent, je met de auto aankomt bij het ziekenhuis en je wilt je passagier, die niet goed ter been is en een rolstoel nodig heeft, graag voor de deur afzetten, dan kan zo’n stoep al snel voor het volgende scenario zorgen: je stapt de auto uit, loopt 50 meter door de regen naar de ingang van het ziekenhuis, gaat naar binnen, pakt een rolstoel, loopt weer 50 meter door de regen terug, helpt je passagier in de rolstoel, loopt met de rolstoel weer naar de ingang, laat je passagier daar achter in de hal en loopt wederom door de regen terug naar de auto. Dan rijdt je naar de parking waarna je, voorlopig voor de laatste keer de gang naar de entree mag maken. Al met al heb je er dan al gauw 250 meter op zitten. Nu weet ik dat beweging goed voor een mens is, maar ik vraag me af of dít daarvoor de juiste plek is. Dus kunnen we daar misschien mee stoppen, met dat wedstrijdje wie legt de langste neer?

Emilie Bots- van der Grinten is ambassadeur Patient Journeys by Jeeves

Meer berichten

Verbeter de gastvrijheid van uw organisatie. Neem nu contact met ons op!
Contact