Mantelzorg

‘Een kortere ligduur door zorg na de ziekenhuisopname’

Een patiënt wil na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk naar huis. Ook ziekenhuizen zijn gebaat bij een zo kort mogelijke ligduur. Door een gebrek aan zorg na de ziekenhuisopname duurt het ontslag van oudere patiënten soms echter onnodig lang.

Extra ondersteuning door een thuishulp, bijvoorbeeld na een operatie, is in deze situatie een uitkomst. Zeker als een patiënt thuis niet over goede opvang beschikt of mantelzorgers niet extra wil belasten. Het ziekenhuis onderscheidt zich door het aanbieden van een mantelzorger als seniorvriendelijk ziekenhuis en kan de patiënt met een gerust hart overdragen aan professionals. Bovendien bespaart de kortere ligduur het ziekenhuis veel geld.

De professionele thuishulp zorgt voor ondersteuning en gezelschap in huis, bij vervoer, tijdens de nacht of door het verlenen van 24-uurs zorg. Eén vast gezicht waarop de patiënt kan vertrouwen in deze overbruggingsperiode. Achter de schermen onderhoudt een lokale coördinator contact met het ziekenhuis – bijvoorbeeld met de transferverpleegkundige of de SEH – en andere betrokkenen om de zorg na de ziekenhuisopname soepel te laten verlopen. De mantelzorg wordt verleend door Senior Service, de grootste thuishulporganisatie van Nederland en onderdeel van Jeeves.

Heeft u interesse in de Mantelzorgservice van Jeeves? We komen graag met u in contact!

Bekijk alle diensten van Jeeves voor ziekenhuizen

Onderweg,
en tòch thuis!Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:


done!

Ja, neem contact met mij op!