https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Handvatten voor het omgaan met agressie

“We moeten durven leren van agressie”, stelt agressie- en conflictexpert Caroline Koetsenruijter. Tijdens het event Agressie & Hospitality van Jeeves besprak Koetsenruijter onder meer het ABCD-model bij ongewenst gedrag, de veiligheidscultuurladder in organisaties en gaf ze handvatten om het tij rond publieksagressie te keren.

Lees verder

E-book Omgaan met agressie

Heeft u in uw organisatie te maken met publieksagressie? Of wilt u de interne sociale veiligheid voor uw medewerkers vergroten? In een e-book hebben we onze kennis én die van deskundigen uit de praktijk over omgaan met agressie gebundeld. Zo kunnen u en uw medewerkers elke uitdaging aan!

Vraag het e-book gratis aan

Event Agressie & Hospitality

Organisaties als ziekenhuizen, overheidsinstanties en luchthavens kunnen veel van elkaar leren omtrent agressie op de werkvloer. Niet alleen over de-escalatie bij publieksagressie, maar juist ook in het voorkomen daarvan, zo bleek tijdens het kennisevent Agressie & Hospitality dat Jeeves op 1 juni 2023 organiseerde.

Lees verder

 

E-learning Omgaan met agressie

Wilt u uw medewerkers in staat stellen om agressie te voorkomen of de-escalerend te werken bij agressie? Als gastvrije dienstverlener heeft Jeeves de online cursus ‘Omgaan met agressie’ ontwikkeld voor onder meer ziekenhuizen, overheid en luchthavens. Heeft u interesse? We bespreken graag de mogelijkheden!

Neem contact op

'Veiligheid enorm belangrijk voor ons ziekenhuis'

Scheldpartijen, bedreiging, fysiek geweld en grensoverschrijdend gedrag. Er is in ziekenhuizen veel meer aan de hand dan een kort lontje onder bezoekers. Om het plezier op de werkvloer te bevorderen, is het van belang om agressie serieus te nemen, vertelt Arnold de Lange, tot voor kort teamleider Beveiliging bij Máxima Medisch Centrum.

Naar het interview

Gastvrijheidsmedewerkers van Jeeves

De gastvrouwen en gastheren van Jeeves zijn getrainde professionals met veel praktijkervaring rond de entrees van ziekenhuizen en andere organisaties. Ook in het omgaan met agressie. Zo kunnen onze medewerkers bepaalde handhavingstaken goed uitvoeren, ter ondersteuning van bestaande teams.

Meer informatie

Wilt u stappen zetten in gastvrije dienstverlening en handhaving?
Neem contact op