https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Bewegwijzering- een bordje meer of minder

Bij de verkeerslichten sla ik linksaf de borden ziekenhuis volgend. Vanochtend ben ik in het oosten van het land op bezoek bij een voor mij nog onbekend ziekenhuis. Ik vervolg mijn weg en sla op aanwijzing van de borden rechtsaf. Terwijl ik het ziekenhuis zie liggen, zoek ik mijn weg naar de parkeerplaats. Voor mij een rij met borden onder elkaar die van alles aangeven: hoofdingang, Spoed Eisende Hulp, HAP, P1, P2. Ik rem af om de tijd te krijgen te lezen waar ik heen moet maar desondanks weet ik niet snel genoeg te bepalen welke ingang ik moet hebben. Dan maar een gok. Terwijl ik de auto parkeer vraag ik me af of mijn leessnelheid nou zo slecht is dat ik niet in staat ben de borden snel genoeg te lezen of dat het gewoon onhandig is dat er zoveel bordjes onder elkaar worden gezet met verschillende aanwijzingen.

Terug naar huis rij ik langs een ander ziekenhuis en zie ik hoe de automobilisten voor mij afremmen, zoeken en vervolgens hun weg vervolgen naar de ingang van het ziekenhuis. Het ziekenhuis biedt overigens maar drie borden tegelijkertijd aan: hoofdingang, parkeergarage en SEH. Geïntrigeerd ga ik op zoek naar de absolute kampioen bewegwijzering. Even denk ik de winnaar gevonden te hebben als ik er zeven tel bij een ziekenhuis maar het bleek nog beter te kunnen: acht borden met bewegwijzering onder elkaar waarvan er één zelfs was opgesplitst in een linker -en rechterdeel. Wie verzint dat? En het mooiste is dat de borden langs een doorgaande weg staan waar je 50 hoort te rijden. Nu ben ik misschien niet de snelste lezer maar wie krijgt het wel voor elkaar om op de weg te letten en ondertussen uit al deze borden op te maken of hij de eerste of de tweede ingang moet hebben of rechtdoor moet rijden voor de juiste plek van aankomst.

Overigens zijn sommige ziekenhuizen ook wel weer erg summier in hun bewegwijzering. Toen ik onlangs een bezoek bracht aan de HAP bleek dat deze op een andere locatie op het ziekenhuisterrein was ondergebracht. Na een korte zoektocht vond ik de bordjes HAP en vervolgde ik mijn weg over de parkeerplaats. Echter na drie keer afslaan, en voor mijn gevoel honderden meters verderop, hielden te borden op. Geen HAP te bekennen. Wel een bodje met ‘expeditie terrein’. Dat de hele onderneming langzaamaan op een heuse expeditie begon te lijken, vond ik dan wel weer toepasselijk maar toch. Uiteindelijk bleek de HAP 100 meter verderop te liggen links om de hoek maar ja, daar was dan weer geen bordje van te vinden. Het blijft lastig de juiste hoeveelheid borden.

Meer berichten

Verbeter de gastvrijheid van uw organisatie. Neem nu contact met ons op!
Contact