https://www.jeeves.nl/app/themes/jeeves-theme/dist/images/header-notification-image.png
Zorg jij ook graag voor anderen? Kom bij ons werken!
Jeeves logo
Jeeves logo

Apotheek Alrijne besteedt medicijnbezorging uit aan Jeeves

Alrijne Apotheek

Medicijnen bezorgen bij patiënten thuis is meer dan simpelweg een pakketje overdragen. De apotheek van Alrijne Zorggroep wilde deze service professionaliseren en vertrouwt die sinds kort toe aan Jeeves.

“Elke dag levert de apotheek van Alrijne Ziekenhuis Leiden zo’n 15 tot 25 pakketjes aan patiënten thuis. Waaronder specifieke medicijnen voor mensen die ziekenhuiszorg thuis ontvangen”, vertelt Mariska van Vliet, teamleider van de ziekenhuisapotheek: “Denk aan een antibiotica-infuus of chemotherapeutica. Die medicatie moet vaak op een bepaald tijdstip worden bezorgd, omdat de thuiszorg dan komt bijvoorbeeld. Bij deze groep luistert de bezorging heel nauw.”

Daarnaast is er medicatie voor bijvoorbeeld chronische hartpatiënten. Vaak zijn deze mensen oud of slecht ter been en daarom bestellen ze de medicijnen. Van Vliet: “Als mensen afhankelijk zijn van medicatie is het fijn om die optie van bezorgen te kunnen bieden. Dat is service die niet vergoed wordt maar die wij leveren en bekostigen.” De bezorgservice is van groot belang, vindt Van Vliet. “Het gaat om mensen die kwetsbaar zijn; juist die zorg en service daaromheen vinden wij heel belangrijk.”

Onderzoek naar uitbesteden medicijnbezorging

Tot 1 juni 2021 liet de apotheek van Alrijne de medicatie bezorgen door de interne afdeling logistiek. Om ook te kijken naar de voordelen van andere werkwijzen, vroeg de apotheek een student farmakunde onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden om de bezorgservice uit te besteden. Van Vliet: “Naar aanleiding van het rapport en de positieve geluiden die ons bereikten vanuit de apotheek van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda hebben we gekozen voor samenwerking met Jeeves.”

>>> Overweegt uw ziekenhuisapotheek ook uitbesteding van de medicijnbezorging? We bespreken graag de mogelijkheden!

Ingewerkt door gastvrijheidscoach

De werkwijze van Jeeves leent zich goed voor de zorg, heeft Van Vliet gemerkt. “Patiëntbejegening is hun specialisatie, wat dat betreft wijzen de neuzen dezelfde kant op. De chauffeurs die voor ons rijden worden allemaal ingewerkt door een gastvrijheidscoach. Die rijdt mee met elke nieuwe chauffeur, geeft feedback en zorgt dat alles volgens afspraak gebeurt.”

Herkenbare uitstraling

Jeeves leaset in opdracht van de apotheek een auto voor deze bezorgservice. De auto is bedrukt met het logo van het ziekenhuis. “Heel herkenbaar dus”, zegt Van Vliet. “De chauffeurs werken in Jeeves-kleding, die erg professioneel overkomt. Ze dragen daarbij wel een keycord van Alrijne en een pasje met foto en ons logo. In combinatie met de bedrukte auto vinden we dat onze apotheek als afzender zo prima naar voren komt.”

Van Vliet waardeert het dat de chauffeurs van Jeeves een band proberen op te bouwen met de patiënten. “De bezorgers zijn het visitekaartje van de apotheek en vervullen een vertrouwensfunctie. Je merkt aan alles dat Jeeves service en klantgerichtheid heel hoog in het vaandel heeft staan.”

Korte lijntjes

Als er onvoorziene dingen zijn, lost Jeeves die volgens Van Vliet meteen op. De teamleider van de ziekenhuisapotheek geeft een voorbeeld. “Onze apotheek bezorgt ook medicijnen voor een aantal verpleeghuizen in de regio. Die gingen voorheen direct mee met de logistieke dienst. Deze medicijnen zagen wij de eerste dag over het hoofd, zo kwamen we diezelfde avond achter. We belden met Jeeves om aan te geven dat die medicijnen echt met spoed bezorgd moesten worden. Ook al werd het ’s avonds laat, ze zijn dat meteen gaan regelen, inclusief uitleg en excuses aan de patiënten. De lijntjes zijn kort en dat is erg prettig.”

Heeft u interesse in medicijnbezorging of andere gastvrije dienstverlening door Jeeves? 

Neem contact op

 

Meer berichten

Verbeter de gastvrijheid van uw organisatie. Neem nu contact met ons op!
Contact